Salto Auditorium

28th October
09:30 – 10:00
OPENING VITUR SUMMIT 2021
10:00 – 10:30
CHAPTER: TECHNOLOGY AND OPERATIONS

KEYNOTE 1

  • HOW SMART IS YOUR SMART HOUSE?
  • THE TECH FUTURE OF SMART HOUSES

Speakers: 30 min Español / English

Iñigo Unanue

(Global Residential Lead at Salto System)
10:30 – 11:00
CHAPTER: SOFTWARE

WORKSHOP 1

  • AVANTIO SESSION

Speakers: 30 min English
Moderator: N/A

XXXXXXXXX
XXXXXXXXX
11:00 – 11:30
COFFEE BREAK
11:30 – 12:00
CHAPTER: RE INVESTMENT & OPERATORS

PANEL 1:

  • INVESTMENT: THE GAP BETWEEN THE INVESTMENT WORLD AND THE REALITY OF THE OPERATOR.

Speakers: 30 min. Español

Moderator: Enrique Alcántara (CEO at Stay U-Nique & President at Apartur).

David Iriso

(Co-General Manager & CIO at All Iron Group)

Axel Capriles

(CEO at Gran Roque Capital)

Javier Oroz

(Director Hotels at Savills Aguirre Newman)
12:00 – 12:30
CHAPTER: DECORATION – REFURBISHMENT

KEYNOTE 1:

  • CAN THE DECORATION AND CONSTRUCTION PLANNING AFFECT THE PERFORMANCE OF THE PROPERTY?

Speakers: 30 min. Español / English

Johan Van Staalduinen

(Chief of Business Development at Kave Home)
12:30 – 13:00
CHAPTER: INDUSTRY TRENDS

PANEL:

  • STANDARDIZATION & PROCEDURES vs AUTHENTICITY
  • HOW TO REMAIN FLEXIBLE

Speakers: 30 min. English

Moderator: Matt Loney (President & CEO at Xplorie)

Johan Van Staalduinen

(Chief of Business Development at Kave Home)

Jörg Herrmann

(CEO at Interhome)

Iñigo Unanue

(Global Residential Lead at Salto System)
13:00 – 13:15
CHAPTER: ASSURANCE & SECURITY

KEYNOTE 1:

  • THE VACATION RENTAL BAROMETER FOR USA & EUROPE 2021

Speakers: 15 min. Español/English

Pablo Moreno Alonso

(Travel General Manager at Europe Assistance)
13:15 – 13:40
CHAPTER: RE INVESTMENT & OPERATORS

PANEL 3:

  • PROS AND CONS OF MERGERS AND ACQUISITION OF PORTFOLIOS
  • THE CONSOLIDATION OF THE INDUSTRY

Speakers: 25 min. English

Moderator: Simon Lehmann (Founder & CEO AJL Atelier).

Jörg Herrmann

(CEO at Interhome)

Andreas Nau

(Managing director at AWAZE for James Villa, Fincallorca & Ardennes Etape)
13:40 – 15:30
FINGER LUNCH
15:30 – 16:05
CHAPTER: INSTITUTIONS

PANEL 1:

  • IS THE LEGISLATION RESPONDING TO THE SPEED AND NEEDS OF THE MARKET DEMANDS?

Speakers: 35 min. English

Moderator: Moderator Viktorija Molnar (Director EHHA).

Tolo Gomila

(President at Fevitur Spain)

Eduardo Miranda

(President at Alep Portugal)

Marie Pistinier

(President of the SPLM France)

Maire Ni Mhurchu

(President Irish VR Association)
16:05 – 16:20
CHAPTER: MARKETING & DATA

KEYNOTE 2:

  • BEST PRACTICES TO USE DATA IN A COMPETITIVE MARKET?

Speakers: 15 min. Español/English

Pierre Becerril

(CEO at Transparent)
16:20 – 16:30
CHAPTER: TECHNOLOGY AND OPERATIONS

KEYNOTE 2:

  • TOO MANY SMART HOUSE SOLUTIONS? HOW TO CHOOSE.

Speakers: 10 min. Español

Manuel Berja

(Co-Founder & CEO at Alfred Smart Systems)
16:30 – 17:00
COFFEE BREAK
17:00 – 17:15
CHAPTER: EXPERIENCES

KEYNOTE 1:

  • ¿CÓMO RETENER Y RENTABILIZAR AL CLIENTE CON EXPERIENCIAS?

Speakers: 15 min. Español

Alberto Gutiérrez

(CEO at Civitatis)
17:15 – 17:45
CHAPTER: INVESTORS

PANEL 1:

  • RISKS AND OPPORTUNITIES WHEN INVESTING IN AN UPCOMING SECTOR?
  • TECH vs OPERATIONS, HOW TO INVEST AND SCALE IN A HEAVILY OPERATIONAL SECTOR?
  •  HOW TO DIFFERENTIATE IN A FRAGMENTED MARKET?

Speakers: 30 min. English
Moderator: Noelia Novella (CEO at Doinn) Español

Andreas Mihalovits

(Angel Investor at box2box)

Merilee karr

(President at STAA & CEO at Underthedoormat)

David Iriso TBC

(Co-General Manager & CIO at All Iron Group)
17:45 – 18:00
CLOSING: WRAP UP

Speakers: 15 min. English

Simon Lehman

(Master of Ceremony)
29th October
10:00 – 10:30
CHAPTER: INSTITUTIONS

PANEL 2

  • NEW TOURISM TRENDS, PRODUCTS AND SERVICES

Speakers: 30 min English
Moderator: Viktorija Molnar – Director EHHA.

TBC European Travel Comission
Sergio Guerreiro

(Director of Innovation and Business Intelligence at Turismo de Portugal)

Fernando Valdés Verelst

(Turespaña)

Marc Crothall / (UNWTO)

(CEO at Schottish Tourism Alliance)
10:30 – 11:00
CHAPTER: INSTITUTIONS

PANEL 3

  • COMPETITIVIDAD, SOSTENIBILIDAD Y LOS NUEVOS MODELOS DE EMPRESA Y TURÍSTICOS. EL NUEVO MUNDO GLOBAL.

Speakers: 30 min. Español

Moderator: Tolo Gomila (Presidente de FEVITUR).

Fernando Valdés TBC

(Secretario de Estado Ministerio Turismo)

Arturo Bernal

(CEO at Extenda)

Enrique Martínez Marín

(Presidente de Segittur) TBC

Manuel López

(Vicepresidente de la Mesa de Turismo y CEO Intermundial)
11:00 – 11:30
CHAPTER: RE INVESTMENT & OPERATORS

PANEL 2

  • HOW LONG CAN YOU P&LS HOLD UNTIL BEING SCALABLE AND SUSTAINABLE?
  • CONVERGENCE OF A HOTELS AND THE VACATION RENTALS

Speakers: 30 min Español
Moderator: TBC

Anton de la Rica

(Co-CEO at Líbere)

Cristian Florez

(Managing Director at Bemate)

Jose María Llosa

(Hed of Business Development Iberia at Limehome)
11:30 – 12:00
COFFEE BREAK
12:00 – 12:15
CHAPTER: MARKETING, BRANDING & COMMUNICATION

KEYNOTE 1

  • EL RETO DE LA RESERVA DIRECTA

Speakers: 15 min Español

Javier Ortíz

(Founder & CEO Sextaplanta)
12:15 – 12:30
CHAPTER: MARKETING & DATA

KEYNOTE 1

  • – WHAT VRMS AND INVESTORS NEED TO KNOW. WHAT ARE THE TYPES OF PROPERTIES WITH HIGHER DEMAND IN THE SPANISH MARKET, TOP REGIONS, SEASONALITY

Speakers: 15 min English

Tom Caton

(Chief Revenue Officer at Airdna)
12:30 – 13:00
CHAPTER: SMART HOMES

PANEL 1: HARDWARE

  • THE CHALLENGES OF IMPLEMENTING TECHNOLOGY IN SMART-HOUSES. HOME AUTOMATION
  • CAN SMART SOLUTIONS REALLY OPTIMIZE OPERATIONS?
  • WILL TECHONOLOGY REPLACE PEOPLE?

Speakers: 30 min English
Moderator: Manuel Giner (Founder & CEO at Avantio)

Iñigo Unanue

(Global Residential Lead at Salto System)

Matthew Loney

(President & CEO at Xplorie)

Daniel Batlle

(Co-Founder & CMO at Alfred Smart Systems)
13:00 – 13:30
CHAPTER: ALTERNATIVE ACCOMMODATIONS

PANEL 1

  • CO-LIVING, SENIOR CO-LIVING, BRAND RESIDENCE, STUDENT RESIDENCE… WHAT’S THE BEST INVESTMENT FOR ME?
  • HOW TO CHOOSE THE RIGHT MODEL, A GOOD OPERATOR…?
  • WHAT’S THE LEGISLATION?

Speakers: 30 min Español
Moderator: Araceli Martín Navarro (presidenta de COWORD, Asociación Inmobiliaria de Espacios Compartidos & CEO Consultora EF Plus)

Pablo Zubicaray

(Founder & CEO at OlaLiving & Founder at Yelloliving)

TBC
Nuno Jorge Sampaio

(Co-Founder & Board Member Feel Porto) & Co-Work

Covadonga Sanz Llaca

(Director Asset Management at Greystar)
13:30 – 14:00
CHAPTER: PROPERTY MANAGERS

PANEL 1

  • HOW DO YOU VALUE A PORTFOLIO OF PROPERTIES?

Speakers: 30 min English
Moderator: Merilee karr (President at STAA & CEO at Underthedoormat)

Andreas Nau

(Managing director at AWAZE for James Villa, Fincallorca & Ardennes Etape)

Alexander Limpert

(Co-founder and CEO at GuestReady)

Simon Lehmann

(Co- founder & CEO AJL Atelier)
14:00
CLOSING: CLOUSURE AT SALTO AUDITORIUM

Workshop Area

28th October
10:30 – 11:00
CHAPTER: STAFF TRAINNIG

WORKSHOP 2

  • THE CHALLENGES OF A CONTINUITY PLAN
  • HOW TO BUILD A COMMITTED TEAM

Speakers: 30 min English
Moderator: Vicky Trifona (Director at BNBNews)

Fiona Campbell

(CEO at Association of Scotland’s Self-Caterers)

Uvika Wahi

(Content Marketer at Rental Scale Up)

Noelia Novella

(CEO at Doinn)
11:00 – 11:30
COFFEE BREAK
11:30 – 12:00
CHAPTER: SOFTWARE

WORKSHOP 1

  • HOMETOGO SESSION

Speakers: 30 min. English
Moderator: N/A

TBC
TBC
12:00 – 12:30
KEYNOTE SALTO AUDITORIUM
12:30 – 13:00
CHAPTER: SOFTWARE

WORKSHOP 1

  • HOW TO CHOOSE YOUR BEST PMS BASED ON YOUR ORGANIZATION

Speakers: 30 min Español
Moderator: Enrique Alcántara (Founder & CEO at Stay U-Nique & President at Apartur)

Xavier Marín

(Founder & CEO at Icnea)

Xavier Robert

(Founder & CEO at Bedloop)

Marcelo Grisolía

(CMO at Your Rentals)

Octorate person TBC

13:00 – 13:15
CHAPTER: SOFTWARE

KEYNOTE 1

  • TOPIC TBC

Speakers: 15 min English

Owen Lagadec

(COO at PopConnect)
13:15 – 13:45
CHAPTER: SOFTWARE

PANEL 2

  • IS TECHNOLOGY ADDING EFFICIENCY?
  • SOFTWARE PRIORITIES vs OPERATORS PRIORITIES

Speakers: 30 min English
Moderator: Tom Caton (Chief revenue Officer AirDNA)

Nils Erik Mattis

(CEO at Minut)

Chavdar Marnov

(CEO & Founder at Hostify)

Vanessa de Souza

(Co-founder & CMO at Rentals United)
13:45 – 15:30
FINGER LUNCH
15:30 – 16:00
CHAPTER: HARDWARE TECHNOLOGY

WORKSHOP 1

  • TECHNOLOGY DRIVING THE FUTURE OF SUSTAINABILITY

Speakers: 30 min Español
Moderator: Fabián González (Analist at Phocuswright)

Daniel Battle

(CMO at Alfred Smart Systems)

Antonio Cortés

(Founder & CEO at Baintex Technology)

Carlos Lascorz

(CEO at Roomonitor)
16:00 – 16:15
CHAPTER: TECHNOLOGY & OPERATIONS

KEYNOTE 1

  • DIGITAL CONSIERGE SERVICES, THE FUTURE OF CUSTOMER SERVICE

Speakers: 15 min English
Moderator: TBC

Matt Loney

(Presindent & CEO at Xplorie)
16:15 – 16:30
CHAPTER: ALTERNATIVE ACCOMMODATIONS

KEYNOTE 1

  • COLIVING & COHOUSING

Speakers: 10 min Español

Pablo Zubicaray

(CEO at OlaLiving & Founder at Yelloliving)
16:30 – 17:00
COFFEE BREAK
17:00 – 17:30
CHAPTER: CUSTOMER EXPERIENCE

KEYNOTE 1

  • HOW TO GARANTEE AUTENTICTY IN THE CUSTOMER JOURNEY?
  • HOW TO DIFFERENCIATE YOUR SERVICES?
  • HOW THE EXPERIENCE HELPS YOU ENGAGE WITH YOUR GUEST?

Speakers: 30 min Español
Moderator: Jesús Romero (Business Development Manager Spain & Portugal at PopConnect)

Alberto Gutiérrez Pascual

(Founder & CEO Civitatis)

Mónica Figuerola

(Head of International Business Development at Quirón Salud)

Johan Van Staalduinen

(Chief of Business Development at Kave Home)
17:30 – 18:00
CHAPTER: PLATFORMS vs OPERATORS

PANEL 1

  • THE KEY ROLE OF TECH IN THE STR INDUSTRY

Speakers: 30 min English
Moderator: Paul Stevens (Editori at Short Term Rentalz)

Owen Lagadec – Iriarte

(COO at PopConnect)

Sonia Chennouffi

(Sr Business Development & Strategic Partnership EMEA at Hometogo)

Humphrey Bowles

(Co-Founder & CEO at Superhog)
18:00
CLOSING: WRAP UP
29th October
10:00 – 10:15
CHAPTER: MARKETING, BRANDING AND COMMUNICATION

KEYNOTE 1

  • INDUSTRY TRENDS

Speakers: 15 min Español /English

Fabián González

(Analist at Phocuswright)
10:15 – 10:45
CHAPTER: CUSTOMER EXPERIENCE

WORKSHOP 1

  • ARE WE ADAPTED TO THE GUEST NEW EXPECTATIONS?
  • HOW TO DIFFERENCIATE YOUR SERVICES

Speakers: 30 min Español
Moderator: Mónica Figuerola (Head of International Business Developmentat Quirón Salud)

Pablo Moreno Alonso

(Travel General Manager at Europe Assistance)

Manuel López

(CEO at Intermundial)

Carlos Villaró Larsson

(General Secretaire at EHHA)
10:45 – 11:00
CHAPTER: REVENUE MANAGEMENT & DATA

KEYNOTE 1

  • REVENUE MANAGEMENT TACTICS & STRATEGIES

Speakers: 15 min Español / English

Fausto Vieira da Silva

(Business Development Europe & LATAM at Pricelabs)
11:00 – 11:30
CHAPTER: REVENUE MANAGEMENT & DATA

PANEL 1

  • DO I NEED DATA TO BE PROFITABLE OR JUST BENCHMARK THE OTA’s?
  • CAN DATA HELP TO MARKET YOUR PROPERTY AND DRIVE DIRECT RESERVATIONS?
  • BEST PRACTICES TO OPTIMIZE YOUR INVENTORY?

Speakers: 30 min English
Moderator: Merilee karr (President at STAA & CEO at Underthedoormat)

Pierre Becerril

(CEO at Transparent)

Tom Caton

(Chief revenue Officer AirDNA)
11:30 – 12:00
COFFEE BREAK
12:00 – 12:30
CHAPTER: MOBILITY

PANEL 1

  • HOW IS MOBILITY AFFECTING THE WAY WE PLAN OUR HOLIDAY AND WE TRAVEL?
  • IS MOBILITY AFFECTING THE REAL ESTATE MARKET?
  • HOW MOBILITY WILL HELP THE RECOVERY?

Speakers: 30 min Español
Moderator: Asier Pereda (Presidente de Aparture)

Miguel Rúiz Montañez TBC

(GM ATUC – Asociación Española de Transporte Urbano)

Manuel Ortíz

(Government Partnerships Manager Ibaria at Superpedestrian – Link)

Eduardo Medina

(CEO at Activacar)
12:30 – 13:00
CHAPTER: MARKETING, BRANDING & COMMUNICATION

WORKSHOP 1

  • HOW PROPERTY MANAGERS CAN COMPETE WITH OTAS TO DRIVE DIRECT BOOKINGS?

Speakers: 30 min English
Moderator: Damian Sheridan (Book Direct Network/Book Direct Show)

Kelly Odor

(Marketing Director at Bookster)

Louise Brace

(Founder at Rental Tonic)

Kathryn Ryan

(Head of Partnerships at Superhog)
13:00 – 13:20
CHAPTER: OPERATIONS

WORKSHOP 1

  • TRAIN YOUR HOUSEKEEPERS ON QUALITY
  • HOW TO ACHIVE CONSISTENCY IN HIGH ROTATIONAL JOBS?

Speakers: 20 min Español
Moderator: Chema Gonzalez (President at Asotur)

Noelia Novella

(CEO at Doinn)

David Guillamon

(Business Development South Spain at Ecolab)
13:20 – 13:50
CHAPTER: FORWARD TOGETHER – VISION OF THE FUTURE

PANEL 1

  • THE FUTURE OF THE VACATION RENTAL & SERVICED APARTMENT INDUSTRY

Speakers: 30 min English
Moderator: Fiona Campbell (CEO at Assotiation of Scotland’s Self-Caterers)

Carlos Villaró Larssen

(General Secretary EHHA)

Michael Friedman

(Short Term Rental Expert)

Manuel Lozano

(Founder ExpoVR)
14:00
CLOSING: CLOUSURE AT SALTO AUDITORIUM

Startup Plaza

28th October
15:30 – 16:00
VITUR TECH AT THE STARTUP PLAZA

WORKSHOP 1

  • STARTUP PRESENTATIONS

Speakers: 35 min Español / English
Moderator: Vanessa de Souza (Co-founder & CMO at Rentals United)

Alterschool 5 minutes
LUGGit 5 minutes
Revyoos 5 minutes
Nomads 5 minutes
Turify 5 minutes
Activacar 5 minutes
29th October
11:45 – 12:30
LEGISLACION ANDALUCÍA

WORKSHOP 1: STARTUP PLAZA

  • EL CAMBIO DEL DECRETO DE AT Y DE VFT

Speakers: 30 min Español
Moderator: N/A

Carlos Pérez-Lanzac

(Director CALETA HOMES & Presidente de AVVA)

Alvaro Graciani

(Graciani Asesores & Secretario General de AVVA)

Paco Linares

(CEO Hotelges & AVVA Almería)

Luis López Yainez

(CEO Alquiler Vacacional Cádiz y JD & Presidente AVVA Cádiz)

Francisco Martín

(CEO Malaga Center Flat y JD & Presidente AVVA Málaga)

David Moreno

(CEO Hommyhome y JD & Presidente AVVA Sevilla)

Ignacio Lerdo

(CEO Genteel Home & VP AVVA Sevilla)